Kwis uitleg

Op 27 december, doen meer dan duizend enthousiaste Kwisfanaten uit de voormalige Gemeente Lith en zelfs daarbuiten, mee aan de Lithse Kwis.

NIEUW: Lithse KWIS versie 2.0: Het afgelopen jaar zijn we met een grotendeels nieuwe organisatie aan de slag gegaan (7 vertrokken en 5 nieuwe zijn erbij gekomen) en we hebben besloten om dit jaar wat vernieuwingen door te voeren. Onze innovatiecommissie is met nieuwe ideeën gekomen… die overigens niet allemaal de eindstreep gehaald hebben. Maar we hebben diverse verrassingen in petto.

  • Andere datum
  • 70 ipv 100 vragen
  • Kortere kwisavond, meer tijd voor gezelligheid
  • Het kwisboek ophalen en inleveren is in de Snoek

Succesnummers van eerdere editie zijn ook dit jaar weer van de partij, ook dit jaar hebben we weer de stickerjokers! Wil je deze uitdaging ook aangaan stel dan een team samen, het aantal personen mag je zelf weten en bedenk een leuke naam. Vervolgens schrijf je jouw team online in via de “Doe mee!” pagina op deze website. Deelname kost per team €20,-. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en daarmee heb je de eerste belangrijke stappen gezet richting de kwisavond. Kijk ook met regelmaat op Facebook en de website van de Lithse Kwis, want hier worden het laatste nieuws èn de weggeef-vragen bekend gemaakt! Door het vooraf maken van deze vragen houd je meer tijd over op de avond zelf.

Op 27 december starten we om 18.30 uur met de kwisavond. Het uitdelen, en ook het inleveren van de quizboeken, is in het nieuwe gemeenschapshuis  (het voormalige gemeentehuis op het Marktplein) in Lith. Het is de bedoeling dat je zelf met je team een locatie zoekt om de quiz te maken. Dit kan zijn bij iemand thuis, maar ook in een sportkantine of in een café. De enige uitzondering is het gemeenschapshuis zelf, daar zetelt de organisatie! Naast theorie- en praktijkvragen, is er een geheime proef aan de Kwis verbonden waar 100 punten mee te verdienen zijn. In het Kwisboek staat vermeld hoeveel personen en hoe laat ze aanwezig moeten zijn op de locatie van de geheime proef.

Een van de vernieuwingen dit jaar, betreft de JOKER: Er is niet één joker die je op een hele categorie kunt inzetten, maar er zijn meerdere jokers met elk een verschillende waarde die je op een vraag kunt inzetten. Hiervoor zit een velletje JOKER-stickers bij het kwisboek. Let op: Je mag slechts 1 jokersticker bij één vraag plakken, anders telt er geen van de geplakte jokers mee..  Denk daar goed over na, want op de vraag waar je een joker inzet, zal het goede antwoord meer punten opleveren.

Om uiterlijk 22:00 uur moet het volledige Kwisboek met de antwoorden weer ingeleverd zijn in het gemeenschapshuis. En tijd is tijd. Onze klok, die in het gemeenschapshuis staat, is bindend. Ter aanvulling op deze informatie, is er ook een reglement aan de Kwis gekoppeld. Dit is terug te vinden  in het Kwisboek.

En dan…

Nakijken… Het team van de Lithse Kwis  gaat alle boeken grondig, correct en consequent nakijken. Rond zaterdag 30 december 2020  wordt de uitslag bekend gemaakt in het nieuwe gemeenschapshuis in  Lith. Op deze avond, die om 20:00 uur begint, is er live muziek, een drankje en een hoop gezelligheid. We gaan die avond door de belangrijkste vragen heen (zeker niet allemaal) om alvast wat antwoorden te delen. Ook wordt het VIT (Very Importan Team) bekend gemaakt, die tijdens de kwis van het volgende jaar een speciale behandeling krijgt. Zie onder het kopje “Doe mee” wat dit allemaal voor voordelen heeft.

Maar natuurlijk is de uitslag het hoogtepunt van de avond. Naast de eeuwige roem van een jaar lang het Slimste Team te zijn is er uiteraard de wisseltrofee die een jaar lang op de schoorsteenmantel mag pronken. De uitslag is bindend, wat betekent dat hier niet meer over gecorrespondeerd kan worden.

Na de bekendmaking van de winnaar kan je team het kwisboek komen ophalen om nog even na te praten over wat er zoal goed en fout is gemaakt.