Info Lithse Kwis op Wielen

Zondag 28 februari 2021

 • 🧩 Je bent tijdens deze autopuzzelrit een gewone verkeersdeelnemer. Let dus tijdens het rijden op de medeweggebruikers en let goed op wanneer je ergens stil wilt staan. Zet dan de auto even langs de kant. 
 • 😷 Volg alle voorschriften van het RIVM i.v.m. Covid-19, jullie zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. We verwachten van alle deelnemers dat zij zich aan de regels houden zodat we er samen een veilige TOPmiddag van kunnen maken!
 • 🕰 De rit wordt niet op tijd gereden: je kunt het op je gemak doen. We gaan starten vanaf 3 startlocaties (als het erg druk wordt misschien 4). I.v.m. het grote aantal aanmeldingen worden er starttijdblokken gemaakt vanaf 11:00 tot 12:00 uur. Iedereen krijgt in de week vóór 28 februari bericht waar en hoe laat je kunt starten.
 • 🚙 Deelname aan deze autopuzzelrit is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei schade aan voertuigen, personen, relatiebreuken of anderszins. Zonder autoverzekering wordt de rit afgeraden.
 • 👨‍👨‍👧‍👦 Uitstappen tijdens de rit zal nergens nodig zijn, maar mocht je een luchtje willen scheppen op een mooie locatie dan kan dat natuurlijk. Plan zelf de plaspauze in of zorg voor ‘opvang’ in de auto 💦 🚽 . Er zijn géén sanitaire stops onderweg. En wildplassen is niet toegestaan, ook niet in ‘t Wild.
 • 6️⃣ Elke auto krijgt een eigen nummer. Dit dien je goed zichtbaar achter het voorraam aan de rechterzijde (bijrijder) te bevestigen. 
 • 💯:2️⃣ De route die je gaat rijden is iets meer dan 50 kilometer. De routeaanduidingen, oriënteringspunten, zoekobjecten en onderdelen van de routevragen en opdrachten bevinden zich aan beide zijden van de route. De route gaat langs álle dorpen van de voormalige gemeente Lith + Macharen. De routebeschrijving ontvangen jullie bij het startpunt.
 • ❓ Bij de routebeschrijving treft je een aantal vragen aan. De antwoorden van deze vragen kun je (na afloop) digitaal invoeren in het antwoordformulier op www.lithsekwis.nl met gebruik van de pincode van je team. Om 18.00 uur moeten de antwoorden ingeleverd zijn.
 • 🏎 Naast de vragen doe je onderweg ook een aantal opdrachten. Deze kan je vanuit de auto doen. Volg tijdens de opdrachten op locatie de instructies van de organisatie op. 
 • Er doen heel veel kinderen mee met Lithse Kwis op Wielen, daarom gaan we voor de kinderen in de basisschoolleeftijd een apart puzzelboekje maken voor onderweg. Ook zullen zij na afloop een presentje krijgen voor deelname aan de tocht.
 • 🍫 Onderweg kun je bij een aantal horecapunten een versnapering bemachtigen. Per auto worden 5 kortingsbonnen (van 1 euro) beschikbaar gesteld waarmee je korting krijgt bij deze etablissementen. We gaan er optimistisch vanuit dat Corona hier verder geen roet in het eten gooit. 😉